بندرعباس شناسی – همه چیز درباره بندرعباس
اطلاعات جامع در مورد شهر بندرعباس
بندرعباس شناسی – مرکز استان هرمزگان در جنوب ایران است. شهر بندرعباس در بخش مرکزی شهرستان بندرعباس قرار دارد و یکی از نامهای پیشین آن بندر گمبرون بودهاست.
بندرعباس بزرگترین بندر ایران است، علاوه بر آن مجتمع بندری شهیدرجایی و بندر شهیدباهنر بهعنوان نقطه اتکای اقتصاد ایران در جهت جابهجایی کالا و نیز وجود کارخانههای متعدد و بزرگ صنعتی؛ بندرعباس را به شهری مهم در زمینهٔ بازرگانی و صنعت کشور و نیز منطقه مبدل کردهاست.
بندرعباس شناسی – جمعیت
جمعیت بندرعباس را نمیتوان بهطور دقیق عنوان کرد زیرا از بومیان و مهاجرین تشکیل شده و تعداد مهاجرین بنا به فصول سال متغیر است اما به استناد نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت شهر بندرعباس ۵۴۳٬۲۱۸ نفر اعلام شدهاست.
بندرعباس شناسی – تاریخ باستان
مدارک معتبری در دسترس نیست که از چه زمان منطقه هرمزگان برای اولین بار یک مرکز تجارت دریایی به عنوان بخشی از مسیرهای تجاری شدهاست. آنچه که مشخص است
طبق گزارش هرودوت مورخ یونانی (۴۸۵–۴۲۰ پیش از میلاد) در زمان فرمانروایی داریوش بزرگ (بین ۵۸۶ و ۵۲۲ پیش از میلاد) فرمانده سلیاکوس که یک یونانی بوده به فرمان داریوش بزرگ از بندری در هرمزگان و شمال تنگه هرمز با کشتی به اکتشاف اقیانوس هند و دریای سرخ و ایجاد ارتباط دریایی با بنادر مهم آن دوران مانند چین و هند و لیبی پرداختهاست.
در نتیجه گسترش مسیرهای تجارت آریایی از مرزهای چین به لیبی احتمال دادهمیشود یک شاخه از مسیرهای تجارت دریایی از طریق تنگه هرمز خواهد بود که یک نقطه اتصال طبیعی با مسیرهای تجارت فلات مرکزی ایران میشود.
البته سابقه چند هزار ساله لنجسازی در ساحل شمالی خلیج فارس و بخصوص بندر کنگ نشان از آن دارد که سابقه تجارت بیش از این است.
بندرعباس شناسی – پیشینه مذهبی
مردم بندرعباس اکثریت مسلمان و از پیروان مذاهب شیعه و سنی هستند. اهل سنت بیشتر در محلههای اوزیها، سورو و شغو (شهرک توحید) زندگی میکنند.
زبان اهالی بندرعباس بندری که یکی از گویشهای زبان فارسی است که ویژگیهای فارسی کهن را حفظ کردهاست.
از سوی دیگر به خاطر روابط بازرگانی شماری از وامواژههای اروپایی و عربی، هندی نیز در آن دیده میشود. در بندرعباس به دلیل تنوع قومی و نژادی نیز این گویش در محلههای مختلف آن نظیر نایبند خواجه عطا، سورو، پشت شهر و مغ ناخا (نخل ناخدا)، شغو (شهرک توحید) شهرها و روستاهای کوچک اطراف با لهجههای مختلف صحبت میشود
بندرعباس شناسی – تاریخ معاصر
در سال ۱۶۲۲ میلادی شاه عباس توانست با کمک انگلیسیها و سردار ایرانی امام قلی خان پرتغالیها را شکست دهد. به افتخار این پیروزی بندر گمبرون به بندرعباس تغییر نام داد.
در تقسیمات فعلی کشوری شهر بندرعباس مرکز استان هرمزگان و یکی از مهمترین مراکز راهبردی و بازرگانی ایران در جوار خلیج فارس و دریای عمان است.
بندرعباس شناسی – مشاهیر
عبدالمجید ارفعی
حسامالدین ارفعی
حسن بنیهاشمی
محمد خشنودی
قنبر راستگو
سیامک سرلک
شریفه بنیهاشمی
رضا صادقی
عباس متین
ناصر عبداللهی
علی دیرباز
سدیدالسلطنه کبابی
محمد آشوری تازیانی
محمدامین فرجزاده
احمد مرادی
شهریار مشیری
ابراهیم منصفی
مهدی ناظری
حسین هاشمی تختی
منبع: ویکی پدیا
پاسخی بگذارید